• 1/21/2022 2:25:59 AM
  • Tehran : IR of Iran
  • 8353 - 11 - 33 - 9821+
  • 3456 - 11 - 33 - 9821+
  • 2816 - 198 - 912 - 98+
  • 8094 - 179 - 912 - 98+

تری سدیم سیترات

  • تری سدیم سیترات
  • تری سدیم سیترات
تری سدیم سیترات
تری سدیم سیترات

اين ماده علاوه بر كاربرد هاي خوراكي، در پزشكي به عنوان عامل ضد انعقاد خون به كار مي رود. از خصلت اسيدي خون مي كاهد، از دلمه شدن شير در معده كودكان جلوگيري مي نمايد. سیترات سدیم نمک سدیم اسید سیتریک است. در این مفهوم ، آن است که شبیه به سیترات کلسیم. . مانند اسید سیتریک ، سیترات سدیم است ترش مزه ، و همچنین داشتن طعم شور ، مانند نمکهای دیگر. به همین دلیل ، سیتراتهای مانند سدیم و سیترات کلسیم هستند که معمولا به عنوان نمک ترش شناخته شده (گاهی اوقات ، مردم مراجعه به اسید سیتریک به عنوان نمک ترش). این عمدتا به عنوان افزودنی غذایی ، استفاده می شود که معمولا برای طعم و یا به عنوان ماده نگهدارنده. سیترات سدیم می دهد باشگاه شیرین ترین و لیمو - آهک نوشابه هر دو ترش و شور خود طعم.. مورد استفاده برای کنترل اسیدیته و بخش مهمی در ساخت برخی از حوزه های عمل به عنوان بافر اسید به مایعات اسید بالا تا gelling کار خواهند کرد اضافه کنید. این به راحتی حل و اعمال بلافاصله. همچنین می تواند ایجاد ثبات در چربی است.

  • توضیحات تکمیلی
  • توضیحات فنی
  • پیام های شما (0)

تری سدیم سیترات و توضیحات تکمیلی

سیترات سدیم عمدتا به عنوان افزودنی مواد غذایی استفاده می شود. دلیل استفاده از آن عطر و طعم دهی به غذا بوده و یا به عنوان نگهدارنده کاربرد دارد. شماره گذاری آن در صنایع غذایی E331 است. سدیم سیترات به عنوان یک عامل طعم دهنده در انواع خاصی از جوش شیرین استفاده می شود. این عنصر در نوشیدنی های آماده برای نوشیدن و مخلوط نوشیدنی ها استفاده می شود. وجود سدیم سیترات باعث عطر و طعم ترش می شود. این ماده در خوراکی هایی مانند مخلوط ژلاتین، بستنی، ماست، ترش، شیرینی، پودر شیر، پنیر های فرآوری شده و نوشابه های گازدار وجود دارد.

در تولید پنیر، سیترات سدیم می تواند به عنوان یک امولسیفایر مورد استفاده قرار گیرد. این ماده به پنیر اجازه می دهد تا پنیر بدون تغییر ساختار ذوب شود.

سدیم سیترات با ترکیب با یک اسید ضعیف، می تواند تشکیل یک بافر دهد و به عنوان یک عامل بافر کننده یا تنظیم کننده اسیدی، مقاومت در برابر تغییرات pH را ایجاد کند. از این بافر برای کنترل اسیدیته در برخی از مواد مانند دسر ژلاتین استفاده می شود. این بافر را همچنین می توان در ذرات شیر مورد استفاده در قهوه ساز ها به کار برد. pH محلول 5 گرم آن در 100 میلی لیتر آب در دمای 25 درجه سانتیگراد در حدود 7.5 تا9.0 است.

در سال 1914دکتر بلژیکی ، دکتر آلبرت هیستین، و پزشک و پژوهشگر آرژانتینی، لوئیس آگوت از سدیم سیترات به عنوان یک ماده ی ضد انعقاد خون استفاده کردند. ریچارد لوئیسون نیز غلظت بهینه ی سدیم سیترات برای جلو گیری از انعقاد خون را در سال 1915 مشخص کرد. این ماده همچنین در لوله های جمع آوری خون و برای افزایش ماندگاری خون در بانک خون استفاده می شود. یون سیترات از طریق ایجاد کمپلکس های کلسیم سیترات باعث محلول ماندن کلسیم شده و مکانیسم لخته شدن خون را مختل می کند. به تازگی، سدیم سیترات به عنوان یک عامل قفل کننده در خطوط همودیالیز به جای هپارین استفاده می شود. علت آن قدرت بیشتر سدیم سیترات نسبت به هپارین در جلوگیری از آلودگی های باکتریایی است.

سیترات سدیم برای از بین بردن ناراحتی های به وجود آمده در اثر عفونت های دستگاه ادراری مانند سیستیت کاربرد دارد. این ماده یکی از اجزاء اصلی محلول دهان شویه ی WHO است.

از این ماده به عنوان یک آنتی اسید و قبل از بیهوشی بیماران بخش سزارین کاربرد دارد. دلیل آن کاهش خطرات ناشی از استنشاق گاز های متصاعد شده از محتوای شکم بیمار است.

سیترات سدیم یک عامل مؤثر برای حذف رسوبات کربنات از دیگ های بخار است. این عملیات بدون توقف بویلر ها انجام می شود کند. همچنین برای تمیز کردن رادیاتورهای خودرو از این ماده استفاده می شود.

محصولات حاوی اسید سیتریک و برخی از نمک ها و استر های آن می توانند به صورت کاملا بی ضرر برای کاربرد هایی پودر استفاده شده برای پوست کودک یا در نزدیکی ناحیه چشم یا غشای مخاطی طراحی شوند. علاوه بر این، سیترات سدیم می تواند در اسپری لوازم آرایشی و بهداشتی، از جمله مو، دئودورانت و سایر محصولات اسپریی استفاده شود. اسید سیتریک نیز یکی از ترکیباتی است که به عنوان اسید آلفا هیدروکسی شناخته می شوند که به عنوان مواد فعال شیمیایی در پوست استفاده می شود. سیترات سدیم در تمام انواع محصولات آرایشی، از جمله محصولات کودک، آرایش، رژ لب، محصولات حمام، صابون ها و مواد شوینده، رنگ مو و سایر رنگ ها و محصولات مراقبت از مو و پوست استفاده می شود. همچنین سدیم سیترات می تواند به تری اتیل طی واکنش هایی تبدیل شده و در محصولات حمام، دیگر محصولات پاکسازی و کرم ها و لوسیون ها استفاده شود.

مهم است که pH مکمل های آرایشی و محصولات مراقبت از پوست را در یک مقدار ثابت حفظ شود تا با pH طبیعی پوست تا حد ممکن برابر شود. اگر یک محصول بیش از حد اسیدی باشد، ممکن است پوست را تحریک کند یا احساس خارش برای مصرف کننده ایجاد کند. با این حال، اگر یک محصول بیش از حد قلیایی باشد، پوست فرد مصرف کننده ی این محصولات بهداشتی از چربی های حیاتی طبیعی پاک می شود. پوستی که بیش از حد قلیایی است، می تواند بیشتر به آکنه حساس باشد زیرا سطح اسیدی مورد نیاز برای مهار رشد باکتری لازم است. علاوه بر این، یک محصول دارای pH اسیدی می تواند جذب مواد مغذی محصولات موضعی مراقبت از پوست را مهار کند. با استفاده از یک عنصر مانند سدیم سیترات، تولید کنندگان لوازم آرایشی می توانند PH فرمولاسيون خود را تنظیم کنند و محصولی را که به واسطه پوست تحمل می شود، تولید کنند.

تری سدیم سیترات و توضیحات فنی

تری‌سدیم سیترات (به انگلیسی: Trisodium citrate) با فرمول شیمیایی Na۳C۶H۵O۷ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن 258.06 g/mol (water free), 294.10 g/mol (dihydrate) می‌باشد.
هرچند هر یک از سه نمک سدیم اسید سیتریک می تواند نام سدیم سیترات به خود بگیرد. این ماده دارای طعم شور و ترش است. این ماده می تواند همراه با اسید سیتریک برای ایجاد بافر های سازگار با محیط زیست مورد استفاده قرار گیرد.

برای ما پیام بفرستید

لطفا راه ارتباط ما با خودتان را در پیامتان مشخص کنید

برای اشتراک در خبرنامه شیمیایی پیام عضو شوید